ТРЕТО ИСТОРИЧЕСКО ЗЛАТО ЗА ИВАН ЙОТОВ

ТРЕТО ИСТОРИЧЕСКО ЗЛАТО ЗА ИВАН ЙОТОВ
събота 17 октомври 2009 – 13:20:06

dsc03722_yotov.jpg

Пореден успех за Старши треньорът на националния ни отбор Иван Йотов.

Днес (17.10.09г.) той спечели трети златен медал в зала на дистанцията 2 х 18 м., на Световните игри за ветерани в Сидни.
Йотов събра равен брой точки (553т.,) с представителя на домакините Geoffrey Dyer. Двамата състезатели бяха също с равен брой 10-ки по 27, но след като се стигна до преброяване на 9-те се оказа, че нашият състезател има с 3 повече и така съдиите присъдиха златният медал на Йотов.
„Имаше проблем с осветлението в залата и на първите 18 м., не стрелях добре бях 4-ти в класирането, но след това се мобилизирах и в последната серия изстрелях три 10-ки, които бяха решаващи в спора за златния медал“, сподели за archery.bg Иван Йотов.
На снимката: Иван Йотов

Rodney Brier-Mills от Австралия зае третото място в крайното класиране при ветераните (50-59г.), с резултат 549т., само на 4-ри точки разлика от първите двама медалисти.

За жалост съдиите не разрешиха на Йотов да вземе участие и на компаунд в зала, тъй като според правилника на ФИТА той няма право да участва в две състезания на един ден.

С тази поредна победа Иван Йотов приключи успешно своето участие на Световните игри за ветерани в Сидни-2009г., като спечели три златни медала във всичките дисциплини, в който участва.

Снимки от днешната победа може да видите тук!