ДА НАУЧИМ ДЕЦАТА СИ НА ТОЛЕРАНТНОСТ И ЛЮБОВ КЪМ СПОРТА

ДА НАУЧИМ ДЕЦАТА СИ НА ТОЛЕРАНТНОСТ И ЛЮБОВ КЪМ СПОРТА
понеделник 09 януари 2012 – 10:50:16

logo_bfsl_s.jpg
49-годишният учител Димитър Димитров от Велико Търново, който беше пребит в сряда (04.01.2012)  от ученици в двора на спортното училище „Г. С. Раковски“ е дългогодишен треньор и председател на клуба по стрелба с лък „Етър-78”, изградил десетки шампиони на страната. Клубът е в челната тройка на България през последните няколко години.
Ръководството на Българска федерация „Стрелба с лък“,  остро осъжда постъпка на двамата ученици, но е наясно, че за да се стигне до тук вина носим всички ние – държава, родители, учители.
Недопустимо е децата ни да се държат по този начин и да нападат учител. Агресията у подрастващите през последните години ескалира и борбата с нея трябва да е обща кауза.
Спортът може да е мощно оръжие в тази битка! Нека насочим децата си към спортните площадки и залите, където да изразходват натрупаната енергия. Но да ги научим също на толерантност към околните и уважение към по-възрастните.
Най-жалко е, че побоят над Митко започна именно на спортно игрище, а това е място, на което децата ни трябва да се забавляват, а не да изливат силово насъбралата се негативна енергия. За това Българска федерация „Стрелба с лък” желае да се обърне към всички, които се занимават със спорт и работят с подрастващи: Нека убедим децата си в ползата от физическата активност и да ги възпитаме, че спортните площадки са място за удоволствие, а не бойно поле.