Две девети места за младежите ни от Европейското първенство

Две девети места за младежите ни от Европейското първенство
четвъртък 26 февруари 2015 – 16:00:09

logo-koper15.jpgДобромира Данаилова и Тодор Пендов се класираха на 9 – място в индивидуалната надпревара при младежите и девойките на Европейското първенство в Словения.

В квалификационният кръг Данаилова зае 15 то място с 553т. В първата си среща тя постигна доста трудна победа с 6:4 сета срещу И. Лахарнар (Словения), но след това отстъпи с 1:7 сета на Т. Андреоли (Италия).

Кадета Тодор Пендов дебютира на Европейското първенство в зала при младежите. Пендов успя да се класира за елиминационния кръг, като в квалификациите зае 28 място с 561т. На 1/16 финал той направи победа с 6:2 сета, срещу представителя на домакините, но след това отпадна в драматичен двубой с 4:6 сета от З.Батоев (Русия) и зае 9 то място.

В индивидуалната надпревара при мъжете най-добре се представи Христо Христов, който е 17 ти, Явор Христов остана на 38 мо, а Павлин Стоянов на 40 то място.

Младежите Дамян Дачев и Илиян Йотов не се класираха за елиминационния кръг и заеха 36 то и 39 то място. Йорданка Атанасова и Никол Недялкова се наредиха на 17 място в индивидуалната надпревара при девойките рекърв.

Виктор Петров (компаунд) се класира за втория кръг от състезанието след драматичен бараж, в който нашия стрелец уцели 10 ка. Елиминациите при компаунда започнат днес следобед в 16.30ч.
   
Утре (27.02.2015) ще се проведе отборното състезание. Мъжкият ни национален отбор, ще се срещне с отбора на Германия, младежите ни ще се изправят срещу тима на Австрия, а девойките ни срещу представителките на Италия.