Младите български олимпийци вече са в Нанджин

Младите български олимпийци вече са в Нанджин
петък 15 август 2014 – 10:20:53

14_nanjing_yog_small.jpgМладите български спортни надежди вече пристигнаха и се настаниха в олимпийското село на Нанджин. В събота в този китайски град ще се открият вторите младежки олимпийски игри, в които ще участват над 3800 състезатели от 204 държави.
“Пътуването на членовете на нашата делегация премина нормално, след посрещането на аерогарата в Шанхай нашите са трансферирани до Нанджин”, съобщи за bgolympic.org Камелия Игнатова, шеф на българската мисия на игрите. Без проблеми са преминали формалностите по посрещане, акредитация, освобождаване на оръжията за стрелба и модерен петобой и настаняването в селото.

Българите са настанени в блок 47 в апартаменти със стаи с по две или три легла. В същия блок е настанен отборът на Португалия. Към нашата делегация ще работят четирима доброволци. Всички български треньори вече са посетили бюрата по съответните спортове за да получат последна информация за тренировките и техническите конференции.

Откриването на втората младежка олимпиада е насрочено за 16 август, събота от 15 ч. българско време и ще бъде предавано на живо по БНТ HD. Игрите ще продължат до 28 август и включват състезания в 28 спорта.
Източник: www.bgolympic.org