Първи ВИП турнир „Робин Худ”

Първи ВИП турнир „Робин Худ”
петък 20 май 2011 – 17:15:46

Помощник треньорът на ЦСКА Светослав Петров, футболният съдия Цветан Георгиев и рапърът Виктор Анчев-Мечока спечелиха атрактивния първи ВИП турнир „Робин Худ” по стрелба с лък.

1-vi_vip_t-r..jpg

Отборът на министерство на физическото възпитание и спорта в състав – капитан зам. министър Иван Ценов, директорът на дирекция Спорта за високи постижения Асен Марков и подсилен от изпълнителния директор на баскетболната федерация Георги Глушков събра най-много точки – 201. Иван Ценов обаче джентълменски обяви, че като организатори на турнира, той и съотборниците му ще участват извън подреждането. Така 197 точки бяха достатъчни на Светльо Петров, Цецо Георгиев и мечока да се окичат със златните медали.
На второ място със 195 точки остана отборът на депутатите в състав Иво Димов, Валентин Николов и Светлин Танчев. Трети завършиха актьорите Влади Въргала, Кофе Бабоне и Кирил Ефремов. Веднага след призовата тройка се нареди тимът на хора с увредено зрение – Иван Янев, Илинка Дилкова и Любомир Василев. Пети останаха спортистите – Любо Ганев, Георги Младенов и Марина Георгиева.
1-vi_vip_t-r.4.jpgЗвездите стреляха по правилата за отборна надпревара на олимпийските игри – 4 серии по 2 изстрела на всеки състезател или общо 4 серии по 6 изстрела за отбор.
Специална статуетка „Аполон” – бог на танците и стрелбата с лък”, получи Влади Въргала, обявен за атракция №1 на турнира. Илонка Дилкова от отбора за хора с увредено зрение взе купата „Лейди Мириан” – любимата на Робин Худ, за най-точната жена. Исполинът Любо Ганев заслужи наградата „Купидон  – стреля право в сърцето”. След края на състезателната част волейболната легенда накара инструкторите да сложат бутилка с минерална вода точно в центъра на щита, по който стреляше. И я проби с първата стрела.
1-vi_vip_t-r.5.jpgВ края на турнира демонстрация направи и световният ни шампион Явор Христов, който стреля само по капачката на бутилката от минерална вода. Имаше и предложения да пусне няколко стрели по цигара, пушена от някой от участниците или по ябълка върху главата на някого. Желаещи обаче нямаше. Но няколко души предложиха да отидат да доведат тъщите си за този експеримент.
Турнирът „Робин Худ” се организира от Българска федерация  „Стрелба с лък“ и нейните спортни клубове, и беше част от кампанията на министерството на физическото възпитание и спорта „Аз обичам спорта”.