РЕЗУЛТАТИ СЛЕД ВТОРИЯ ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКОТО ГРАНД ПРИ ПО СТРЕЛБА С ЛЪК В ГРАД СОФИЯ

РЕЗУЛТАТИ СЛЕД ВТОРИЯ ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКОТО ГРАНД ПРИ ПО СТРЕЛБА С ЛЪК В ГРАД СОФИЯ
четвъртък 21 май 2009 – 18:11:27

Днес – 21.05.2009г. – състезанието продължи с индивидуални елиминации 1/32 до 1/4 в двете дисциплини КОМПАУНД и РЕКЪРВ/МЪЖЕ и ЖЕНИ .

КОМПАУНД МЪЖЕ:
В днешното състезание участваха 23 състезатели. Йордан Георгиев отпадна  още в първият кръг (1/32).  Иван Йотов и Виктор Павлов се класираха за втория кръг на директните елиминации 1/16, но след това и те отпаднаха. Всички те бяха отстранени от класиралите се на полуфинала състезатели, а те са следните двойки:
Владис Сигаускас (Литва) срещу Франциско Наваро (Испания)
Стефано Мацци (Италия) срещу Сам Кирицоглоу  (Белгия)

КОМПАУНД ЖЕНИ

След индивидуалните елиминации 1/32, останаха за полуфинала две жени: Долорес Гертруда (Испания), срещу Ирене Куеста (Испания), Сара Приилс (Белгия), срещу Фатима Агудо (Испания). Те ще спорят за разпределението на медалите на 23 май от 10:00 часа.
В тази дисциплина няма български състезателки.

РЕКЪРВ МЪЖЕ
В елиминациите на РЕКЪРВ МЪЖЕ участваха 49 състезатели. България се представи с 6 стрелци. Константин Руевски и Иван Иванов, отпаднаха на първите директни елиминации. На 1/16 отпаднаха Боян Бонев и Христо Христов, а световният шампион в зала Явор Христов и Венцислав Великов на 1/8. Така те се класират в осмицата. Двамата български състезатели бяха отстранени съответно: Явор Христов от Тахил Мохад (Малайзия), а Венцислав Великов от Хованес Петорсян (Армения).
На полуфиналите на 23 май в 10:00 часа за медали ще спорят:
Тахил Мохад (Малайзия) срещу Хованес Петорсян (Армения)
Елиас Куеста (Испания) срещу Лоренцо Джиори (Италия)

РЕКЪРВ ЖЕНИ
В днешното състезание за елиминации (1/32 до 1/4) участваха 34 състезатели, като българските състезателки Пламена Миткина, Белмин Хасан и Росица Николова, отпаднаха във втория етап на директните елиминации. Белмин Хасан отпадна от полуфиналистката Ивона Марчикиевичз (Полша), а  Росица Николова от другата полуфиналистка Татяна Бородай  (Русия). Така за 1/2 останаха Татяна Бородай  (Русия) срещу Ивона Марчикиевичз (Полша) Наталия Лесняк (Полша), срещу Джесика Томаси (Италия)Финалът на дисциплината ще се проведе на 23 май от 14:00 часа.

ПРОГРАМА ЗА 22 МАЙ 2009 г.

Утре състезанието ще продължи с отборни елиминации и финали в двете дисциплини КОМПАУНД и РЕКЪРВ/МЪЖЕ и ЖЕНИ, както ще бъдат и наградени финалистите.
В отборните квалификации на РЕКЪРВ МЪЖЕ водят отбори на Италия, Испания и Русия, а отбора на България е на 7 място. Нашият тим в състав Явор Христов, Христо Христов и Боян Бонев ще излязат срещу 10-я в класирането Грузия, в 9:30 часа.

В отборните квалификации при ЖЕНИ РЕКЪРВ отборите се класират по следния начин: Полша, Испания и Русия, България е на 8 позиция. Отборът е състав Пламена Миткина, Белмин Хасан и Росица Николова.В смесените отбори на дисциплината РЕКЪРВ, нашият отбор в състав Явор Христов и Пламена Миткина се нареди на 7 място от 11 участника, като с това приключи своето участие.

В отборните квалификации на КОМПАУНД МЪЖЕ, нашите национали се класираха четвърти и утре – 22 май, ще се изправят срещу отбора на Румъния.  Българският отбор е в състав: Иван Йотов, Йордан Георгиев и Виктор Петров. Финалните двубой са от 13:30 часа.


КОМПАУНД ЖЕНИ
, в елиминациите участват три отбора на Испания, Италия и Русия, които ще си разпределят и медалите. В тази дисциплина няма български състезателки.В смесените отбори на дисциплината КОМПАУНД, отборите до момента се подреждат в следния ред: Литва, Испания, Италия и Белгия. Като за полуфиналите ще стрелят Литва срещу Белгия, а Испания срещу Италия. Състезанието в тази дисциплина ще завърши до обяд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *