Световно първенство на закрито в Полша

Световно първенство на закрито в Полша
петък 27 февруари 2009 – 10:34:13

img_7378.jpg

Шестима българи – състезатели по стрелба с лък заминават за Световното първенство по стрелба с лък, което ще се състои от 4 до 8 март в град Ржешов, Полша. 
Отборът на България ще бъде представен от шестима състезателя, покрили квотите за участие.  Мъжкият национален отбор в стил рекърв е сформиран в следния състав: Явор Христов, Христо Христов и Мартин Мицов. И тримата състезатели са от гр. Русе – клуб „ Джамбо – 2006 „.
В надпреварата при младежи-рекърв имаме един участник – Тодор Тодоров, който също е от русенския клуб и това е неговото първо участие на международно състезание. През последните 6 години България не е имала представител при младежите на Световно първенство.
При мъжете – компаунд ще ни представя Иван Йотов, който е дългогодишен състезател и треньор по стрелба с лък. Той преминава от олимпийския стил рекърв в ловния – компаунд.
Единственото женско присъствие в отбора е Пламена Миткина от СК „ Динамикс „ гр. Силистра, която ще стреля рекърв. Капитан на отбора е Даниел Павлов. Повечето от участниците в националния ни отбор имат вече участия и титли в различни международни състезания. Явор Христов е печелил бронз на Световна купа и Европейско Гранд При в Анталия – Турция през 2006г., а през 2003г. на Световното първенство заедно с Иван Йотов се класират на второ място отборно – мъже. Иван Йотов има трето място на Европейско първенство, Пламена Миткина е печелила трето място на Балканската купа в Белград през 2007 г., а през 2008 г. първо място на Балканска купа в гр. Обреновач – Сърбия.
 В момента родните спортисти са на тренировъчен лагер в гр. Русе, откъдето направо ще заминат за шампионата в Полша.
 
Над 400 състезатели от 40 държави са заявили участие в Световното първенство в Полша. Очаква се да присъстват всички състезатели с титли от олимпийски, световни и европейски първенства през последните години.
За повече информация виж линка: www.rzeszow2009.pl  www.archery.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *