Стрелбата с лък влезе в училище със световния шампион Явор Христов

Стрелбата с лък влезе в училище със световния шампион Явор Христов
петък 27 май 2011 – 14:28:25

img_7748.jpgС огромно нетърпение и интерес четвъртокласниците от Основно училище „Иван Вазов” в Силистра чакаха новия си учител по физическо възпитание – единственият световен шампион на България по стрелба с лък Явор Христов, който да им проведе първия урок  по стрелба с лък.

“Радвам се, че и аз бях част от националната кампанията „Аз обичам спорта” и инициативата „Часът по физическо”. Това е една прекрасна идея, която министерство на физическото възпитание и спорта е подело, за да можем да привлечем децата по спортните площадки и залите. Да им покажем спортът като алтернатива на зависимости, дискотеки, агресия, компютърни игри и чат. А от друга страна това е една прекрасна изява за нашия спорт, да можем да представим на децата стрелбата с лък, да ги запознаем, с този прекрасен спорт, който има много малка популярност в България”, каза Явор Христов.img_77321.jpg

Всички деца се научиха как правилно да държат лъка, за да изстрелят стрелата в центъра на мишената.
След края на часа Явор Христов подари от името на МФВС топки за волейбол, баскетбол, футбол, комплекти за тенис на маса и бадминтон и раздаде автографи на всички деца.

Още снимки може да видите тук!
Източник:www.mpes.government.bg
Снимки:Теменужка Петрова