Три шести места за националите ни на Европейското по стрелба с лък

Три шести места за националите ни на Европейското по стрелба с лък
понеделник 26 май 2014 – 18:45:47

logoeyc14.jpg

Въпреки доброто представяне, нашите останаха без квоти за Младежката олимпиада

България завърши с три шести места Европейското първенство по стрелба с лък за младежи и девойки, което се проведе в Любляна (Словения).

В надпреварата взеха участие 326 състезатели от 39 държави. Въпреки успешното си представяне, нашите не успяха да спечелят квота за Младежката олимпиада в Нанджинг’2014.

В индивидуалното класиране при кадетите /рекърв/ Дамян Дачев се класира шести, като по пътя си елиминира трима състезатели. В смесените отбори, Дачев и Ралица Генчева също завършиха на шесто място, като отстраниха отбора на Англия с 5:3 сета, но след това отстъпиха на Русия с 1:5.

В състезанието за квотите Генчева стигна до 1/4 финал, но след това отпадна от германката М. Зеглер с 2:6 сета и отново остана шеста. При кадетите Дачев, се класира 9-ти, а Юго Сен-Жам и Атанас Петров заеха 17-то място, като не успяха да се преборят за квота за МОИ’2014.

В отборната надпревара тимът ни зае 9-то място от 17 състава.

Лидери в крайното класиране на Европейското първенство са отборите на Русия, Турция и Украйна.

Следващото състезание, което предстои за младежкия национален отбор, е Европейската младежка купа, която ще се проведе в Москва (Рус) от 07 до 12 юли 2014 г.

www.sportonline.bg