Явор Христов с номинация за „Спортист на годината“

Явор Христов с номинация за „Спортист на годината“
понеделник 23 ноември 2009 – 13:59:35

18.jpgНай-добрият ни състезател Явор Христов е с номинация в анкетата на вестник „Труд“ и „Нове холдинг“ за спортист на 2009 година. Явор заслужи мястото си сред големите звезди на сезона заради спечелената от него Световна титла по стрелба с лък на закрито първенство в Ржешов (Полша).

Победителя в класацията „Спортист на годината на България“, ще бъде награден на 21 декември в Народния театър „Иван Вазов”, като патрон на събитието отново е президентът на България Георги Първанов. Стартът на шоуто ще бъде в 20:30 ч., като БНТ1 и БНТ САТ ще излъчват директно.

За 16-та поредна година организирането на анкетата е поверено на „Нове холдинг“ АД, като в нея гласа си за най-добрите български спортисти за миналата година ще дадат журналисти, следящи изявите им.
На церемонията президентът Първанов ще награди и най-добрия треньор за 2009 г., в анкетата, която се провежда паралелно с тази за спортист №1.
Генерален спонсор на церемонията е българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол“, който подкрепя инициативата за втора поредна година. „Глобул“ пък е основен спонсор, като телекомуникационната компания, която вече четири години партнира на „Нове холдинг“ АД в реализацията на най-престижните спортни награди.
Сценарият предвижда много изненади и вълнуващи моменти, като основен акцент в него ще бъде приемствеността и бъдещето на спорта в България.

За пръв път анкетата „Спортист на годината“ е организирана през 1942 г., от вестник „Спорт“. Най-много пъти наградата е печелена от Стефка Костадинова – 4 пъти.

Най-добрите постижения на българските спортисти през 2009 година.