4 и 5 то място за националите ни в Румъния

4 и 5 то място за националите ни в Румъния
петък 10 юли 2015 – 13:16:47

logogp-2-romania-2015.png
Днес се проведоха отборните елиминации на Европейското Гран При в Румъния. България беше представена от отбор мъже/рекърв Я.Христов, Т.Пендов, П.Стоянов и смесен отбор/рекърв-Я.Христов/Д.Данаилова.

При смесените отбори Христов и Данаилова стартираха с победа на ¼ финал, след като елиминираха с бараж третият в квалификационната схема отбора на Италия 5:4 сета (17:16т.).

В следващият двубой се изправиха срещу отбора на Турция, където отново се стигна до бараж, но този път нашите състезатели загубиха с 4:5 сета (15:17т.). 

В борбата за бронзовите медали Христов и Данаилова отстъпиха на руснаците Тимофеева/Бородин с 0:6 сета, като в крайното класиране заеха 4 то място.

В отборната надпревара при мъжете/рекърв, българите заеха 5 то място, след като на ¼ финал отпаднаха от отбора на Полша с 2:6 сета.

Това беше последното международно състезание за мъже и жени, в което националите ни взеха участие преди Световното първенство в Дания, което е квалификационно състезание за Олимпийските игри в Рио Де Жанейро’ 2016.

На 12 юли, младежкият национален отбор ще отпътува за Европейската купа в Рим (Ит), която ще се проведе от 13 до 18 юли’15.